Introducció

Creu-Ret2Aquest projecte porta a la gran pantalla una gran història épica:
La Llegenda de Sant Jordi.

Com en totes les llegendes, ens trobem davant d’una història impossible de verificar. Diversos autors n’han escrit les seves versions en èpoques molt distants. Diferents tradicions locals n’han explicat les seves pròpies. Se n’han escrit cançons i poemes, i cada persona o cultura hi ha afegit o n’ha tret el que li ha semblat. No és possible ésser estrictament fidel a una llegenda, doncs no existeix cap versió més creïble que les altres.

I malgrat tot, la llegenda perdura en el temps com si es tractés d’una de sola.

Aquest projecte cinematogràfic està degudament documentat i contempla diverses versions escrites de la llegenda. Per descomptat, no pretén trair-la, sinó al contrari: reforçar-la, fer-la estèticament més completa i atractiva. Aquest projecte pretén ser una nova versió, una versió cinematogràfica de la llegenda. L’Autor, Arnau Olivé, ha afegit a la història elements tan sols circumstancials, visuals, poètics, i -sobretot- emocionals, però no hi ha afegit res que pugui transformar-la en una nova història, massa personal. Respecte als personatges, ha tractat de comprendre les seves emocions i els seus actes i plasmar-los, simplement, sense tergiversar-los. Els elements principals de la història són una fusió de les versions de Iacopo da Varazze (s. XII) i de Joan Amades (s. XX).

DSC_1616RetocadaEl film ha estat rodat en localitzacions naturals i medievals, utilitzant escenografia i vestuari d’època. És un relat apassionant per a tots els públics a partir de 7 anys. La seva duració final és d’uns 45 minuts. La data d’estrena és la diada de Sant Jordi del 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>